Notícies

Corpus 2020 Pueri Cantores

Feliç Corpus 2020

La celebració del Corpus és una tradició viva entre els cors i escolanies de Pueri Cantores. Les nostres parròquies i ciutats s’engalanen i nosaltres acompanyem les celebracions i processons amb els nostres cants participant en aquesta manifestació de la rica tradició popular i cristiana. Enguany, degut a la crisi del Coronavirus, la festivitat es reinventa. Us compartim unes paraules del nostre consiliari, Mn. Gabriel Carrió. Feliç Corpus 2020!

 

Benvolguts i Benvolgudes Pueri Cantores,

La Pasqua és la festa més important per als cristians. Després d'aquesta gran solemnitat, vindran altres celebracions menors que també ens ajuden a créixer en la fe i en humanitat. La solemnitat de Corpus Christi ens recorda la singular i particular importància que Jesús donava a menjar junts al voltant d'una mateixa taula. Els menjars de Jesús van ser gestos i accions profètiques. Qui s'aproxima al Misteri de Jesús no pot eludir el profund significat religiós i el valor transcendent que ell mateix va voler imprimir.

Nosaltres, els Pueri Cantores, sabem la importància d'estar junts al voltant també d'una taula i oferir el millor de nosaltres mateixos: els nostres cants. Moltes vegades, les lletres de les nostres cançons també són profètiques i volen ser la veu i el clam de la pau mundial no aconseguida.

El senzill poble cristià va comprendre d'una manera més plena i autèntica el sentit profund del Sopar del Senyor fins al punt que, portat del seu "sentit de la fe" va aconseguir fer de la celebració per la qual Jesús es fa "real", simbòlica i sacramentalment, sota les espècies i signes de pa i de vi al voltant d'una taula compartida, una solemnitat particular. Nosaltres també amb humilitat i alegria compartida fem dels nostres concerts, dels nostres cants, no ja una solemnitat particular, sinó una gran festa oberta a tothom.

 Mn. Gabriel Carrió

Consiliari General de la Federació Catalana de Pueri Cantores

 

Fotografia: L'ou com balla (Claustre de la Catedral de Barcelona). Xavier Caballe