Notícies

Cartell Missa 30è aniversari Federació Catalana de Pueri Cantores

La Federació Catalana de Pueri Cantores acabem l'any de celebració del nostre 30è aniversari amb una Missa conjunta a la Catedral de Terrassa.

La celebració tindrà lloc el proper diumenge 3 de desembre a les 10h a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa i serà presidida pel bisbe Mons. Salvador Cristau.

La Missa comptarà amb la participació de les corals i escolanies de la Federació Catalana de Pueri Cantores i també de cantaires que n'han format part al llarg d'aquests 30 anys.

 

Us hi esperem!

 

Santa Cecília - Federació Catalana de Pueri Cantores

Bona diada de Santa Cecília!

Us compartim l'escrit que el nostre consiliari, Mn. Jaume Gené, ha escrit per l'ocasió, simulant una carta de Santa Cecília a una cantaire.


 


El dia 22 de novembre és festa assenyalada al calendari dels Pueri Cantores. Celebrem Santa Cecília, màrtir, patrona de la música. En aquesta festivitat, deixeu-me simular una carta de Santa Cecília a la Martina.

 

Estimada Martina,

Cada any, després de les castanyes i els panellets, us poseu a preparar la meva festa. Des de l’escola, a l’aula de música, al Cor de Pueri cantores de la parròquia, audicions al conservatori... Tots voleu fer-ho bé i agradar-me el dia de la festa. Amb els anys, aneu creixent com a “petits cantors de la creu de fusta”.

He pensat d’escriure’t unes ratlles perquè puguis créixer encara més!

Mira, quan uniu els vostres cants i el so dels instruments entre tots aneu construint, quasi sense adonar-vos, l’harmonia de la fraternitat. Aquell que tens al costat i canta o toca l’instrument és com si fos el teu germà o la teva germana. Pensa-hi sovint! Tracta’l amb simpatia i amb un somriure als llavis, és el teu amic. I de mica en mica, comenceu a construir un món millor i en pau amb els qui tenim al costat. La pau comença per la teva pau. Com n’és d’important això!

A les pregàries i a la litúrgia mira de posar-hi els cinc sentits per poder admirar la bellesa del lloc, fixar-te en el Sant Crist, l’altar, l’ambó, les imatges i sense descuidar les persones que hi ha. Mira de comprendre el sentit dels textos i les lletres de les cançons, et seran de gran ajuda per fer la teva pregària personal. El cant ens fa sentir pedres vives de l’Església, expressió de la bellesa i l’amor de Déu. Martina, ves fent bonic i viu el temple del teu cor perquè hi ha present l’Esperit Sant. Fes-ho, així seràs molt feliç!

Última cosa. Busca un moment per cantar cada dia. És la manera més bonica de pregar, és com fer l’ullet a Jesús amb una cançó. Donar-li gràcies per tot el que ha passat aquell dia a casa, a l’escola o amb els amics; demana-li que estigui ben a prop seu si tens una amiga malalta, o d’aquell company que està trist, o qualsevol cosa que li vulguis explicar. Ell t’escolta sempre! I per acabar la pregària reso el Pare nostre, una Ave Maria i el Glòria.

Jo des del cel t’acompanyaré a tu i a tots els “Pueris”!

Bona festa!

Cecília

Èxit rotund del musical Príncep d'Egipte de la FC de Pueri Cantores

Aquest dissabte 4 de novembre la Federació Catalana de Pueri Cantores va portar a escena el musical del Príncep d'Egipte al Teatre Auditori de Granollers. El musical va reunir a l'escenari una vuitantena d'actors, cantaires i excantaires de diferents cors de la Federació, per celebrar el 30è aniversari de la Federació.

L'èxit de la proposta va esgotar les entrades de la primera sessió i va omplir també la segona. Familiars, amics i amants de la música van poder gaudir d'un espectacle molt complet, amb cantants professionals, cantaires dels cors i escolanies de la Federació, ex cantaires, ballarines de l'escola de dansa Àgueda Murillo i amb música en directe de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat del Vallès. 

A l'espectacle hi va assistir també el president de la Federació Internacional de Pueri Cantores, Jean Enrich, l'alcaldessa de Granollers i els expresidents de la Federació Catalana i Internacional.

 

Podeu veure les fotografies de l'espectacle, a la següent galeria.

FOTOGRAFIES DE L'ESPECTACLE

Fotògraf: Xavier Solanas

 

 

 

Príncep d'Egipte el musical

Després de mesos de preparació, ha arribat el moment de l'estrena del musical participatiu del Príncep d'Egipte.

L'espectacle s'estrenarà demà, 4 de novembre, al Teatre Auditori de Granollers, per celebrar el 30è aniversari de la Federació Catalana de Pueri Cantores i es faran dues funcions ( a les 18h i a les 20:30h).

 

Us compartim l'escrit que ha fet Ester Lara, la presidenta de la Federació, amb motiu de l'estrena de l'espectacle:


30è aniversari de la Federació Catalana de Pueri Cantores 

Quan des de la junta de la FCPC vàrem ser conscients que teníem a les nostres mans la responsabilitat de preparar els actes de celebració del 30è aniversari, després de passar una pandèmia i veient com havien quedat d’afectats els nostres cors i escolanies, tots plegats vam coincidir en el pensament i sentiment que havíem d’organitzar quelcom de reconeixement, agraïment i homenatge a tots i totes els que durant aquests anys s’hi han dedicat i s’ho han estimat per demostrar que el cant coral està més viu que mai.

 

Per aquest motiu, tota aquesta colla d’amics que treballem voluntàriament units, per donar continuïtat al valor de cantar per la Pau, ens hem engrescat juntament amb professionals i excantaires, en una producció plena d’emoció i valors, demostrant que sumant esforç i units podem fer coses grans i molt boniques.

I avui la Federació Catalana de Pueri Cantores celebra el seu 30è aniversari compartint amb tots vosaltres aquesta adaptació original per teatre musical del clàssic animat de Dreamworks The Prince of Egypt a partir del fascinant relat bíblic de l’Èxode, una de les millors peces musicals que pot representar els valors i treball musical del llegat del nostre cant coral al llarg d’aquests anys.Gràcies i per trenta anys més!

 

Ester Lara, presidenta de la Federació Catalana de Pueri Cantores

 




L'espectacle ha estat possible gràcies a més d'un centenar de persones implicades, tant a dins com a fora de l'escenari.

El repartiment

Direcció musical: Jordi Piccorelli
Direcció escènica: Jordi López
Direcció artística: Mercè Miró
Ajudant de direcció: David Torres

Corals participants:
Corals Sol Ixent i Albada de Granollers (Dir. Mercè Miró i Jordi Piccorelli).
Escolania Parroquial Sant Esteve de La Garriga (Dir. Marta Torrents).
Escolania del Temple de la Sagrada Família de Barcelona (Dir. Oriol Sánchez i Neus Sánchez).

Orquestra: Orquestra Simfònica Sant Cugat
Coreògrafa: Àgueda Murillo
Composició: Stephen Schwartz i Hans Zimmer
Arranjaments: David Bozzo
Guionista: Quim Carreras

Moisès: Joan Garcia Gomà
Ramsès: Miquel Garcia
Sèfora: Elena Oliver
Míriam: Eli Paulet
Jetró: Lluís Cañellas
Hui: Xavi Andrés
Hotep: Ignasi Guerrero
Seti: Carles Masjuan
Joquébed: Ona Domingo
Tuia: Berta Fontanet
Aaron: Borja Grèbol
Nefertiti: Katia Lladó
Míriam petita: Irene Pozo
Guerxom: Pau López
Amenher: Berta Martínez
Aaron petit: Ignasi Guerrero
Ramsès petit: Emma Martínez
Soldats: Miquel Bosch, Marçal Homs, Bruno Liébana, Joan Llach i Alexei Pericas.
Comerciant 1: Xavier Enrich
Comerciant 2: Xavier Serra
Filles de Jetró: Sunna Homs, Ivet Martínez, Maima Kenize Rafecas i Irene Sanmartín.

Cor d’esclaus i poble de Madian:
Dayren Laura Almanza, Mercè Arqué, Adriana Berruezo, Montserrat Casademunt, Josep Lluís Castell, Alexandra Domènech, Marc Duxans, Xavier Enrich, Montserrat Folcrà, Rosa Folcrà, Maria José Garcia, Laia Garriga, Elisenda Jané, Georgina Julià, Ester Lara, Joan Llach, Ada Margenat, Clara Martínez, Andrea Montoya, Oscar Montoya, Isabel Moreno, Raquel Morera, Eva Pibernat, Pere Planas, Esther Reche, Susanna Riera, Helena Roura, Xavier Serra, Sara Soldevila, Marta Torrents i Maria Torrents.

Cor infantil d’esclaus i poble de Madian:
Erola Abellà, Núria Abellà, Alejandra Bazán, José André Bazán, Jana Bosch, Benjamín Cabezas, Bruna Cañellas, Martina Cañellas, Carla Cataño, Xènia Compaore, Mia Correa, Roger Correa, Marc Garcia, Arlet Garzón, Chloe Garzón, Sunna Homs, Martina Iritia, Lucía de Jorge, Pau López, Emilia Iakunina, Martina Iritia, Lucía de Jorge, Alan Louro, Xènia Mancilla, Berta Martínez, Ivet Martínez, Ludmila Mercuri, Guillermo Meza, Dàlia Mulero, Eloy Mulero, Mariona Ortiz, Valentina Ortiz, Arlet Planas, Elna Planas, Nora Planas, Irene Pozo, Núria Pozo, Maima Kenize Rafecas, Laura Rodríguez, Marc Rodríguez, Irene Sanmartín, Irina Torregrosa i Guillem Torrico.

Noies de la cort:
Emilhy Gallo, Ana Juliette Flores, Clara Madina i Mariana Oliveros.

Músics de l’orquestra:
Pere Bardají (violí 1)
Nausica Berni (violí 1)
Inés Sanchís (violí 1)
Anna Calvo (violí 1)
Joaquin Peláez (violí 1)
Edu Sobrado (violí 2)
Sara Ruiz (violí 2)
Borja Peiron (violí 2)
Elisenda Prats (violí 2)
Albert Flores (viola)
Víctor Mateo (viola)
Albert Serra (viola)
Julià Borràs (violoncel)
Sara Guri (violoncel)
Cristina Membrive (contrabaix)
Mayte Santos (flauta)
Enric Tudela (oboè)
Toni Rocosa (clarinet)
Rosa Cases (fagot)
Marina Romo (trompa)
Carme Garrigó (percussió)
Juli Rodríguez (piano)
Jordi Romero (piano correpetidor)

Cos de dansa:
Ariadna Reyes, Isona Cuesta, Julia Juan Martínez, Helena Travé i Nil Tahtakesen.

Vestuari: Helena Coll, Isabel Moreno, Sara Soldevila, M. José León, Pastorets de Cardedeu, Pastorets de la Garriga, Pastorets de Martorell, Centre Cultural de Marata, Amics dels Pastorets de Granollers, Scennic i Milnotes.

Escenografia i utillatge: Lluís Cañellas, Jordi López i Rafató Teatre.

Maquillatge i perruqueria: Verónica Gazapo, Mireia Icart, Clara Madina, Marina Soldevila i Núria Soldevila.

Regidores: Anila Martí i Raquel Ríos.

Tramoies: Daniel Carranza, Xavier Fresno, David Homs, Juan Carlos Martínez, Albert Soldevila i Marc Unda.

Coordinació tècnica i disseny d’il·luminació: Roc Laín

Projeccions: btcom.

 

PROGRAMA DE MÀ

VENDA D'ENTRADES PRÍNCEP D'EGIPTE