Notícies

Bona Pasqua 2020, Pueris!

Desitjant que gaudiu tots de bona salut, que en aquests dies de confinament trobeu moments per estimar, treballar, crear, compartir amb la família i amics i sobretot per estar amb vosaltres mateixos, cuidant-vos per dins i per fora, fent que el cant i la música us acompanyi en moments melancònics, alegres o de pregària.

Ester Lara
Presidenta de la Federació de Pueri Cantores

---

Benvolguts Pueri Cantores,

Pau i Bé!

Que aquests dies sants i molt especialment el Diumenge de Pasqua, dia en que celebrarem la Resurrecció del Senyor, siguin per a tots vosaltres i per a tota la família Pueri Cantores, uns dies de goig i d’estimació.

Estem vivint uns dies molt complicats, confinats en les nostres llars, ens sentim ferits en la nostra essència: cantar en grup amb els companys i les companyes, amb les comunitats que animem. És sens dubte una dura prova que, imposada, hem de saber transformar en benefici propi.

El Pare Maillet, trasbalsat per tot el que havia vist en la segona guerra mundial va tenir la intuïció que el cant dels nens d’arreu del món seria una contribució a la reconciliació internacional entre països enemistats, avui, no estem en guerra, però si en una lluita amb un adversari molt petit, però molt fort alhora, i les nostres veus encara que individualitzades i confinades s’han de sentir en una unió espiritual que facin arribar el missatge alegre de la Pasqua al nostre voltant. Hi haurà un dia que tornarem a cantar en la llibertat i en la pau per tot el món.

Cuideu-vos molt i cuidem dels nostres familiars i amics, cantem junts o separats, sols o en grup, tant se val, però cantem, cantem l’alegria d’Aquell que avui més que mai ha de venir a il·luminar les nostres vides i camins, perquè a partir de qui sap quan, els camins i viaranys hauran canviat, però els nostres cors, la nostra essència Pueri ha de romandre fidel i ha de sortir enfortida per a ser remei i bàlsam de tots aquells que han estat sotragats per la pandèmia.

Vull acabar amb els paraules que el Papa Francesc ens va dirigir des de la plaça de Sant Pere del Vaticà, el 27 de març passat:

Estimats germans i germanes, des d’aquest lloc, (...), aquest vespre vull confiar- vos tots al Senyor, per la intercessió de la Mare de Déu, salvació del seu poble, estrella del mar en la tempesta. Des d’aquesta columnata que abraça Roma i el món, que descendeixi sobre vosaltres, com una abraçada que consola, la benedicció de Déu. Senyor, beneeix el món, dona salut als cossos i consol als cors. Ens demanes que no tinguem por. Però la nostra fe és feble i tenim por.

Però Tu, Senyor, no ens deixis enmig de la tempesta. Repetiu una altra vegada: «no tingueu por» (Mt 28,5). I nosaltres, junt amb Pere, “descarreguem en Tu totes les nostres preocupacions, perquè Tu tens cura de nosaltres” (cf. 1 Pe 5,7).

Molt Bona Pasqua a tothom!

Mn. Gabriel Carrió 
Conciliari de la Federació Catalana de Pueri Cantores