Notícies

Noves restriccions Covid a Catalunya - cant coral - FCPC

Noves restriccions pel Covid-19 afecten el cant coral

Ahir, 30 d'octubre, el Govern de la Generalitat va aprovar noves restriccions per contenir la segona onada de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya que afecten, entre altres, a les corals i a tot el món de la cultura.

Durant els propers 15 dies es suspenen, tant en llocs tancats com a l'aire lliure, les activitats culturals, escèniques, musicals, de lleure infantil i juvenil, l'esport escolar i les activitats extraescolars fora de l'horari lectiu.

 

Pel que fa a l'àmbit del cant coral, aquestes noves restriccions afecten als nostres corals i escolanies de la següent manera:

  • Es suspenen els assaigs de tots els cors amateurs, permetent-se només els assajos de grups professionals o formacions musicals considerades com a estables per l’Institut Català de les Empreses Culturals (agrupacions corals que actuen habitualment en els circuits professionals o que són regularment contractades per orquestres professionals).
  • Es prohibeix la realització de concerts o altres activitats culturals amb assistència de públic.

 

Des de la Federació Catalana de Pueri Cantores confiem que l'esforç que suposa aquest tancament, tant per a les corals com per totes les associacions culturals, contribueixi a millorar la situació de la pandèmia. La nostra Federació, subscriu el comunicat que ha publicat el Moviment Coral Català, del qual formem part, en relació amb aquestes mesures:

"De nou, les corals de Catalunya ens hem de confinar. L’aturada de tota l’activitat amateur no només ens pren aquest espai de benestar físic, mental i emocional, ara tan necessari, sinó que també torna a posar en risc tot un col·lectiu professional, el dels directors de cor, que massa sovint es veuen obligats a treballar en precari i a qui l’anterior aturada ja va afectar durament. [...] Davant la necessitat de prendre mesures per frenar l’augment de contagis, el cant coral català actuarem amb la màxima responsabilitat, com hem fet sempre. Una responsabilitat, però, que també demanem a l’administració. Necessitem les ajudes anunciades, però també necessitem claredat, resolucions que no contribueixin a generar més incertesa, i evitar declaracions que s’han acabat convertint en paper mullat. Que la cultura som un bé essencial s’ha de demostrar amb accions que assegurin la supervivència de l’ecosistema cultural a la crisi pandèmica."

Desitgem que ben aviat puguem tornar a cantar junts.