Notícies

Carta de Quaresma als Pueri Cantores

Amics i amigues de Pueri Cantores,

 «Sempre que m’invoqui, l’escoltaré, estaré vora d’ell en els perills,

el salvaré i l’ompliré de glòria» (Sl 90,1).

 Amb el salm 90 hem començat la nostra Quaresma, fent camí amb Jesús cap a Jerusalem on serà glorificat. Nosaltres ja hem après que la glòria de Jesús és la victòria sobre la mort, de la seva mort en creu. I així el mateix primer diumenge de quaresma ja anunciem el pregó pasqual: «que sàpiga de cert tot el poble d’Israel  que Déu ha constituït Senyor i Messies  aquest Jesús que vosaltres vau crucificar» (Ac 2,36).

De fet, tot i aquestes paraules “grosses” de las nostra fe, el cert és que ho cantem i ho celebrem en veu baixa pel tema del Covid. La Quaresma ens insisteix, tornem a invocar el Senyor, posem la nostra vida al servei els uns dels altres, que els nostres cants no parin de ressonar en el nostre cor fets pregària silenciosa i confiada, intuint com el salmista la glòria de Jesús i amb el desig de participar joiosos de la seva Pasqua. Fem junts, tot i les distàncies aquest camí quaresmal, diu el Senyor: «l’escoltaré, estaré vora d’ell en els perills, el salvaré, l’ompliré de glòria». 

Us envio la carta del consiliari internacional d’aquesta Quaresma que ens convida a continuar cantant tot esperant el dia que ens puguem retrobar plegats i cantar les misericòrdies del Senyor.

Una Santa Quaresma!

 

Mn. Jaume Gené Nolla

Federació Catalana de Pueri Cantores

 


Carta de Quaresma del consiliari internacional de Pueri Cantores

 

Estimats amics, companys de la Federació Internacional,

 L’any passat, per aquestes dates, la majoria de nosaltres no havia sentit a parlar mai del Covid-19. Teníem a l’horitzó el congrés internacional, les diferents trobades de cors, les celebracions de la parròquia, volíem continuar fent allò que fem tant bé: lloar Déu i compartir junts el nostre cant! Amb la pandèmia i les mesures de seguretat sanitàries, però, tot ha canviat i hem hagut de reduir al mínim la nostra activitat coral. Quasi tot l’any les nostres veus han estat en silenci, però tot i no haver pogut compartir el cant l’esperança és ben viva tot pensant en el dia del retrobament. Tant de bo que l’arribada de les vacunes faci accelerar aquest dia de tornar a estar junts tot cantant.

 Amb les restriccions encara vigents per la pandèmia, se’ns presenta una nova Quaresma diferent a les comunitats de fe i als nostres cors. Però aferrem-nos a l’esperança que tenim en Crist i amb la seva presència guaridora. Aprofitem junts aquests dies “silenciosos” i deixem que la cançó segueixi creixent en els nostres cors i la pregària a les nostres ànimes s’ompli d’esperança jove.

 Espero que aneu fent vostra la pregària de la Quaresma i que la feu servir en la vostra pregària aquests dies. Més avall la reprodueixo. Confio que els Congressos que es celebraran a Florència el juliol del 2022 i a Roma el 2023/2024, així com les trobades nacionals i regionals que s’estan planificant, haurien de contribuir a aquest sentiment d’esperança i d’anhelar amb goig aquests dies joiosos que vindran. Espero que vosaltres i els vostres cors pugueu participar en tots o alguns d’aquests importants esdeveniments que marcaran el nostre “retrobament”. Jo mateix desitjo dur-hi el meu cor, trobar-nos novament i compartir el nostre cant. Mentre esperem aquest dia, demanem a Déu que continuï beneint la nostra Federació i ens doni la força necessària per mantenir-nos units i compartir el desig de lloar-lo amb el cant i la nostra vida. Preguem que beneeixi el nostre treball continuat a tots els nivells i en totes les nacions tot servint els joves de la seva Església.

 Vostre en Crist,

  

P. James Conlon

Federació americana de Pueri Cantores

Gener, 2021

 


PREGÀRIA DE QUARESMA

Déu d’amor,

et donem gràcies pel do de la música

i especialment per la tasca de la Federació Internacional de Pueri Cantores

que no cessa de lloar-te i de compartir el teu amor a través del cant i del servei.

En aquests dies de pandèmia, quan les nostres resten en silenci els nostres cors segueixen batent al ritme de la teva tendre presència entre nosaltres.

Tot començant el nostre viatge quaresmal amb els cors a punt pel miracle de Pasqua, et demanem que continuïs enviant el teu poder als nostres cors. Beneeix el treball dels nostres joves cors, que junts trobem formes noves i creatives de donar glòria al teu nom.

Que estiguem centrats i units, acomplint cadascú el seu paper a la Federació fins el dia que puguem reunir-nos per cantar la teva glòria.

T’ho demanem per Crist, senyor nostre.

Amén.