Notícies

Dimecres de cendra: pregària per la pau

Benvolguts Pueri Cantores,
 
De tot arreu ens envien notícies i imatges terribles de la guerra a Ucraïna. Al costat d'això, gràcies a Déu, ha crescut i s'ha eixamplat una gran xarxa de pregària i solidaritat, encapçalada pel nostre papa Francesc. Ell ens convida a passar del crit de dolor a una pregària fervent per la reconciliació i la pau a Ucraïna i arreu de la terra. Son tants els qui pateixen!
 
Unim-nos dimecres de cendra com ens demana el Sant Pare, quan ens trobem als assaigs o a la missa de diumenge, per pregar per la pau. Nosaltres, institució nascuda en la immediatesa de la segona guerra mundial per cantar la fraternitat i la pau entre els pobles, hem de fer nostre aquest clam i aquesta pregària que ens demana l'Església: "Res es perd amb la pau, tot pot perdre's amb la guerra". 
 
La pregària que ens proposen és una de molt coneguda atribuida a St. Francesc d'Assís:
 
Senyor, fes de mi un instrument de la teva pau.
Que on hi hagi odi hi posi amor.
On hi hagi ofenses hi posi perdó.
On hi hagi discòrdia, hi posi la veritat.
On hi hagi dubte hi posi fe.
On hi hagi desesperació hi posi esperança.
On hi hagi tristesa hi posi joia.
Mestre, fes que jo vulgui més aviat consolar, que no pas ser consolat.
Comprendre, més que no pas ser comprès.
Estimar, més que no pas ser estimat.
Perquè és donant-nos que obtenim.
És oblidant-nos que ens trobem.
És perdonant que som perdonats.
És morint que ressuscitem a la vida eterna.
 
Mn. Jaume Gené Nolla
Consiliari de la Federació Catalana de Pueri Cantores.
 
 

A continuació, publiquem la carta que us adreça l'Assistent Eclesiàstic de la Federació Internacional de Pueri Cantores, V. Rev. Fr. James Conlon:
 
 
Estimats amics en Jesucrist,

La crisis a Ucrania omple els nostres cors amb molta tristesa i preocupació. L'últim dimarts, el Sant Pare Francesc va descriure la situació com un "gran dolor en el pit", i va fer una crida a tots els pobles de bona voluntat a pregar per la pau. Les seves paraules son clares i poderoses: "Ara m'agradaria apel·lar a tots, als que creuen i als que no creuen. Jesús ens ensenya que a la diabòlica falta de sensibilitat cap a la violència se le combat amb les armes de Déu, és a dir, l'oració i el dejuni. Convido a tothom a un dia de dejuni per la pau, el 2 de març, dimecres de cendra. Especialment els creients son convidats a un dia de molta oració i dejuni" (Papa Francesc)
.

Com a organització de joves catòlics, nascuda de les cendres de la Segona Guerra Mundial i dedicada a utilitzar els seus talents per a la Glòria de Déu i el bé de la humanitat, ens unim al Papa Francesc en aqusta oració per la Pau. M'agradaria convidar-vos a tots vosaltres, Pueri Cantores, de tots els continents i totes les Federacions, a aquesta oració per la Pau. Sigui aquest cap de setmana o durant la Quaresma, els cors tindran l'oportunitat de cantar en moltes misses. En elles se'n pot escollir una especial que denoti el do de la pau, com per exemple l'Oració de Sant Francesc. Sigui quina sigui la cançó, l'important és manifestar el nostre desig de la pau entre els pobres, i la nostra Fe en Crist, Príncep de la Pau. Unim les nostres pregàries amb les de tot el món, i que així els que provoquen aquesta guerra sense sentit, que causa tants sofriments, puguin restablir la concòrdia.
Que Nostra Senyora de la Pau beneeixi els pobles d'Ucraïna i Rússia. 
 
V. Rev. Fr. James Conlon
Assistent Eclesiàstic de la Federació Internacional de Pueri Cantores.
 
 
Us convidem també a participar a la pregària virtual per la pau, el proper 12 de març (5 p.m. CET; 4.00 p.m. GMT). Publicarem l'enllaç els propers dies.