Notícies

Josep M. Torrents i Sauvage, acte institucional de lliurament de la Distinció Ciutadana de La Garriga

Josep M. Torrents i Sauvage, president honorífic de la Federació Catalana de Pueri Cantores, rep la Distinció Ciutadana de La Garriga

El president d'honor de la Federació Catalana de Pueri Cantores, Josep M. Torrents i Sauvage, va rebre aquest dissabte la Distinció Ciutadana de l'Ajuntament de La Garriga.

Aquesta distinció, aprovada per unanimitat al plenari municipal del passat 26 d'abril, es va lliurar a J.M.Torrents a l'església parroquial de Sant Esteve i és un reconeixement a “la seva tasca com a músic i pedagog, com a director de l'Escola Sant Lluís Gonçaga, co-fundador i director de l’Escolania Parroquial de Sant Esteve de la Garriga, president de la Federació Catalana de Pueri Cantores i President de la Federació Internacional de Pueri Cantores", i al fet que ha donat a conèixer el nom de la Garriga en tots els congressos internacionals on ha participat. Josep M. Torrents és també el traductor de les audiències generals del papa Francesc a Catalunya Religió.

J.M.Torrents ha estat sempre un gran impulsor del cant coral litúrgic: va fundar l'Escolania de La Garriga (1981) i també la Federació Catalana de Pueri Cantores (1993), de la qual n'és President d'Honor. Entre els anys 2000 i 2009 va ser el president de la Federació Internacional de Pueri Cantores.
L'acte d'homenatge va comptar amb la presència de Jean Henric, l'actual president de la Federació Internacional de Pueri Cantores, i Ester Lara, presidenta de la Federació Catalana de Pueri Cantores, que va llegir a l'acte unes emotives paraules de la Gmna. Carme Piguillem: "Gràcies Josep Maria, per tots el que ens has aportat al llarg de tants anys de dedicació a la música, a les corals, i especialment a Pueri Cantores. Recordo amb molt d'afecte les innombrables trobades tant de les dues corals, l'Albada (de Granollers) i la de La Garriga, com totes les altres situacions que hem viscut conjuntament al llarg de tants anys. Tens ben merescut aquest homenatge. Que el Senyor et segueixi beneint pel que ets, pel que has fet, pel que fas, i el que segur seguiràs fent".

 

 Josep M. Torrents, amb el president de la Federació Internacional de Pueri Cantores (Jean Henric) i la presidenta de la Federació Catalana de Pueri Cantores (Ester Lara)

 

Torrents va agrair el suport de tothom i va reiterar la seva voluntat de seguir donant a conèixer la Garriga arreu del món.

L'acte de lliurament de la distinció ciutadana, ple d'amics i familiar, va finalitzar amb la celebració d'una Missa, amb la participació d'una cinquantena de cantaires i ex-cantaires de l'Escolania de Sant Esteve de La Garriga.


 

A continuació podeu veure altres notícies que han aparegut a la premsa, fent-se ressò d'aquest homenatge:

VOTV: La Garriga homenatja al músic i pedagog Josep Maria Torrents 

Ajuntament de La Garriga: Es concedeix la Distinció Ciutadana a Josep M. Torrents

Catalunya Religió: El pedagog i músic Josep M. Torrents rep la Distinció Ciutadana de l'ajuntament de la Garriga.

Ràdio Silenci: Josep Maria Torrents rep la Distinció Ciutadana de l'Ajuntament en un emotiu acte d'homenatge.

 

També us pot interessar:

Entrevista de Catalunya Religió a J.M .Torrents amb motiu dels 4 anys de pontificat del papa Francesc (2017): Josep M. Torrents: "No em truquis els dimecres al migdia, faig la traducció del Papa""