Notícies

Santa Cecília - Federació Catalana de Pueri Cantores

Carta de Santa Cecília a la Martina

Bona diada de Santa Cecília!

Us compartim l'escrit que el nostre consiliari, Mn. Jaume Gené, ha escrit per l'ocasió, simulant una carta de Santa Cecília a una cantaire.


 


El dia 22 de novembre és festa assenyalada al calendari dels Pueri Cantores. Celebrem Santa Cecília, màrtir, patrona de la música. En aquesta festivitat, deixeu-me simular una carta de Santa Cecília a la Martina.

 

Estimada Martina,

Cada any, després de les castanyes i els panellets, us poseu a preparar la meva festa. Des de l’escola, a l’aula de música, al Cor de Pueri cantores de la parròquia, audicions al conservatori... Tots voleu fer-ho bé i agradar-me el dia de la festa. Amb els anys, aneu creixent com a “petits cantors de la creu de fusta”.

He pensat d’escriure’t unes ratlles perquè puguis créixer encara més!

Mira, quan uniu els vostres cants i el so dels instruments entre tots aneu construint, quasi sense adonar-vos, l’harmonia de la fraternitat. Aquell que tens al costat i canta o toca l’instrument és com si fos el teu germà o la teva germana. Pensa-hi sovint! Tracta’l amb simpatia i amb un somriure als llavis, és el teu amic. I de mica en mica, comenceu a construir un món millor i en pau amb els qui tenim al costat. La pau comença per la teva pau. Com n’és d’important això!

A les pregàries i a la litúrgia mira de posar-hi els cinc sentits per poder admirar la bellesa del lloc, fixar-te en el Sant Crist, l’altar, l’ambó, les imatges i sense descuidar les persones que hi ha. Mira de comprendre el sentit dels textos i les lletres de les cançons, et seran de gran ajuda per fer la teva pregària personal. El cant ens fa sentir pedres vives de l’Església, expressió de la bellesa i l’amor de Déu. Martina, ves fent bonic i viu el temple del teu cor perquè hi ha present l’Esperit Sant. Fes-ho, així seràs molt feliç!

Última cosa. Busca un moment per cantar cada dia. És la manera més bonica de pregar, és com fer l’ullet a Jesús amb una cançó. Donar-li gràcies per tot el que ha passat aquell dia a casa, a l’escola o amb els amics; demana-li que estigui ben a prop seu si tens una amiga malalta, o d’aquell company que està trist, o qualsevol cosa que li vulguis explicar. Ell t’escolta sempre! I per acabar la pregària reso el Pare nostre, una Ave Maria i el Glòria.

Jo des del cel t’acompanyaré a tu i a tots els “Pueris”!

Bona festa!

Cecília