Notícies

43è Congrés Internacional de Pueri Cantores a Florència

Participació catalana al 43è Congrés Internacional de Pueri Cantores a Florència

Aquest mes de Juliol ha tingut lloc el 43è Congrés Internacional de Pueri Cantores a l'emblemàtica ciutat de Florència (Itàlia), on han participat cantaires de la Federació Catalana de Pueri Cantores provinents de Lleida, Mollet i Granollers. Més de 3.000 cantaires de prop de 100 formacions corals i escolanies, de 20 nacionalitats d'arreu del món han omplert els carrers i les esglésies de Florència amb els seus cants.

El Congrés, amb el lema en llatí "Gaudete et exsultate", es va inaugurar el 13 de juliol a la Piazza della Signoria, on l'endemà al matí es van aplegar tots els cantaires en una Pregària per la Pau. Seguidament Florència es va omplir de cants, gràcies als diferents concerts a l'aire lliure, concerts benèfics, Misses de les Nacions, concerts a les esglésies, recitals de gala, etc. 

La representació de la Federació Catalana de Pueri Cantores (formada per la Coral Sol ixent de Granollers, els Petits Cantors de la Mare de Déu del Blau de la catedral de Lleida i cantaires de la parròquia de Mollet) va participar el dijous 14 de Juliol a un concert a la Piazza Santa Maria Novella.

El divendres 15 de Juliol, els cantaires van participar a la Missa de les Nacions, que va reunir els pueri cantores de Catalunya a l'església San Michele Visdomini. Més tard, van oferir un concert a l'església Santi Simone e Giuda, juntament amb els cors Maitrise de la Cathédrale Saint Etienne (Grança) i Kinder- und Jugendkantorei St. Fridolin Bad Säckingen (Alemanya).

El punt final al Congrés va ser la Missa de Comiat del diumenge 17 de Juliol, quan tots els cantaires van omplir la Catedral de Santa Maria del Fiore per celebrar una missa conjunta, presidida pel cardenal del Vaticà i arquebisbe de Florència Giuseppe Betori. El moment més emotiu va arribar quan els més de 3.000 participants van unir les veus per cantar el Messies de Händel, que va tancar la celebració.

  

Els cantaires de la Federació Catalana, en el concert a l'aire lliure a la plaça Santa Maria Novella (Florència)

 

La representació de Catalunya a la Missa de les Nacions, a l'església San Michele Visdomini (Florència)

 

Pueri Cantores de Catalunya cantant a l'església Santi Simone e Giuda (Florència)

 

 Els cantaires de Lleida, Granollers i Mollet després de la Missa de Comiat a la catedral de Santa Maria del Fiore (Florència)

 

El president de la Fed. Internacional de Pueri Cantores, Jean Henrich, el president de la Fed. Italiana (organitzadora del Congrés), Alberto Veggiotti, i la presidenta de la Fed. Catalana, Ester Lara

 

D'esquerra a dreta: Jordi Piccorelli, director de la Coral Sol ixent de Granollers; Ester Lara, presidenta de la Fed. Catalana de Pueri Cantores;
Mn. Joaquim Mesalles, director dels Petits Cantors Mare de Déu del Blau de la Catedral de Lleida; Mn. Jaume Gené, consiliari de la Fed. catalana.

 

Web del Congrés: https://puericantores.info/
Programa del Congrés:  http://puericantores.info/wp-content/uploads/2022/07/Final-Program-1.pdf